V minulých článkoch sme si čo to priblížili o intolerancii na mliečne výrobky. Ak ste sa našli medzi ľuďmi, ktorí trpia neznášanlivosťou mlieka, nezúfajte. Každý problém má predsa riešenie a tým sú napríklad bezlaktózové produkty od Rajo. Naďalej si tak môžete pochutnávať na koláčikoch či rôznych pomazánkach.

Screen Shot 2018-02-28 at 07.59.26

Tento mesiac vám prinášame jedno z riešení – veľmi chutný recept na prípravu tvarohového krému s bylinkami. Na prípravu takejto rýchlej večere potrebujete:

 

SUROVINY

250 g bezlaktózového jemného hrudkovitého tvarohu RAJO,
1 ks 250 ml Rajo bezlaktózová smotana na šľahanie,
3 strúčiky cesnaku,
2 ČL vegety,
2 ČL posekanej petržlenovej vňate,
pažítky,
žeruchy – podľa chuti a možnosti.

 

POSTUP RECEPTU

  1. Šľahačku prevaríme s vegetou a po vychladnutí prikryjeme a odložíme do chladničky. Na druhý deň rozmixujeme smotanu spolu s tvarohom a cesnakom pokrájaným na malé kúsky.
  2. Do hotového krému pridáme bylinky posekané najemno a ozdobíme nimi aj povrch. Môžeme podávať s čerstvou zeleninou, chlebom alebo pečivom ako predjedlo, prípadne využiť ako nátierku, alebo namiesto tatárskej omáčky k mäsu či iným jedlám.
  3. Screen Shot 2018-02-28 at 07.59.34