Čo to vlastne laktózová intolerancia je?

Laktózová intolerancia je neschopnosť ľudského organizmu štiepiť mliečny cukor, laktózu.

Trápi aj teba?

Ak si nie si istá či netrpíš aj ty laktózovou intoleranciou, môžeš si spraviť krátky test, poradiť sa s odborníkom alebo sa objednať u lekára. To všetko na https://www.laktofree.sk/.  

Málo laktofree produktov na trhu?

Poznáš ten pocit, keď si v obchode a máš problém nájsť produkt bez laktózy? Alebo keď žiaden nenájdeš, tak musíš čítať zloženie každého jedného produktu? S tým je už koniec. Špecialisti z Rajo vytvorili rad Laktofree produktov, ktoré sa výborne hodia aj do tvojej kuchyne. Nákupy ti pôjdu oveľa rýchlejšie s tými správnymi produktami. V laktofree verzii nájdeš plnotučné aj polotučné mlieko, cottage cheese, acidko, tvaroh, maslo a smotanu na šľahanie a varenie.

 

Aké produkty má človek s laktózovou intoleranciou konzumovať?

Bezlaktózové produkty sú vyrobené pridaním enzýmu laktáza, ktorý zložený mliečny cukor laktózu rozkladá na jednoduchšie a ľahšie stráviteľné formy cukrov. Mlieko aj smotana si pritom naďalej uchovávajú prirodzený obsah vápnika, ktorý je dôležitý na udržanie zdravých kostí a zubov. Bielkoviny prispievajú k rastu a udržaniu svalovej hmoty. V dôsledku rozkladu laktózy môžu mať mierne sladkú chuť a karamelovú farbu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *