Prinášame vám ďalší chutný recept zložený z produktov Laktofree od Rajo, najmä pre tých, ktorí trpia intoleranciou na laktózu. Tentokrát ide o chutný sladký dezert, ktorý si môžete vychutnať v príjemnom jarnom počasí na terase alebo balkóne. Stačí sa už len pustiť do príprav tejto nadýchanej citrónovo-mliečnej torty. Dobrú chuť!

SUROVINY

6 vajec
200 g práškového cukru
125 g polohrubej múky
125 g strúhanky

Plnka:
500 ml Rajo bezlaktózového polotučného mlieka
400 g Rajo bezlaktózovej smotany na šľahanie
100 ml citrónovej šťavy
želatína na pol litra mlieka

Poleva:
400 g Rajo bezlaktózovej smotany na šľahanie
1 PL práškového cukru
40 g pistácií
citrónové želé

POSTUP RECEPTU

  1. Vajcia a cukor vyšľaháme do peny, primiešame múku, a strúhanku. Tortovú formu vymastíme a vlejeme do nej cesto. pečieme asi 40 minút v mierne vyhriatej rúre. 
  2. Po upečení formu otvoríme a korpus prekrojíme dva razy, takže vzniknú tri diely. Želatínu dáme napučať. Mlieko, šťavu a cukor spolu premiešame. Želatínu rozpustíme pri miernej teplote a primiešame k mliečnej zmesi. Všetko necháme dobre vychladnúť.
  3. Do tejto hmoty primiešame do tuha vyšľahanú smotanu. Na samotné dno tortovej formy uložíme jednu časť cesta a uzatvoríme ho do formy. 
  4. Polovicu krému natrieme na cesto, prikryjeme ďalšou časťou, opäť natrieme a prikryjeme poslednou časťou torty. Necháme v chladničke asi 2 hodiny.
  5. Smotanu s cukrom vyšľaháme do tuhej peny a rozotrieme na tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie pistáciami, čokoládou, kakaom a pod.